Ervaringsverhaal-Ozge

Ervaringsverhaal van Ozge

“Ik wilde altijd al geneeskunde studeren en bij de derde loting werd ik eindelijk ingeloot. Omdat ik geen financiële steun van mijn ouders kreeg leende ik bij DUO en had ik naast mijn studie altijd meerdere bijbaantjes. Door persoonlijke omstandigheden liep ik een jaar vertraging op.

Ik droomde er altijd van om in het buitenland ervaring op te doen tijdens mijn studie. Hoewel mijn financiële situatie daar niet ideaal voor was besloot ik toch te solliciteren voor een masteronderzoek in Londen. Door een paar maanden fulltime te werken, hulp van een aantal fondsen en een betaalbaar verblijf via kennissen is het mij gelukt om naar Londen te gaan.

Ik ben ontzettend blij dat ik me door mijn financiële situatie er niet van heb laten weerhouden om deze buitenlandervaring op te doen. Het heeft een hoop mooie dingen opgeleverd. Ik heb het onderzoek dat ik daar heb gedaan kunnen publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift en het mogen presenteren op een congres in Parijs. Hier heb ik ook mijn vriend ontmoet.

Na deze mooie ervaring was het tijd om aan de co-schappen te beginnen. Helaas lukte het mij niet om naast de fulltime co-schappen nog te blijven werken. De vrije tijd die ik had, had ik nodig om te studeren en bij te komen. Het laatste jaar van mijn co-schappen kon ik ook niet meer lenen bij DUO. Ik had dus geen inkomen wat voor een hoop stress zorgde.

Dankzij het Betsy Perk Opleidingsfonds kon ik het laatste jaar van mijn studie bekostigen en zorgeloos mijn volledige aandacht aan de co-schappen wijden. Zonder deze steun weet ik niet hoe ik het laatste jaar van mijn studie was doorgekomen. Ik ben hier dan ook zeer dankbaar voor. Inmiddels ben ik een half jaar geleden afgestudeerd als arts aan de EUR en werk ik momenteel als ANIOS Chirurgie in Delft.”

Ozge afgestudeerd

Meer nieuws

Terugblik AV 2024

Terugblik AV 2024

Op een zonnige zaterdagmorgen verwelkomden wij de leden van Tesselschade landelijk. De Buurvrouw in Rotterdam Schiebroek was de plek voor de jaarlijkse Algemene Vergadering. Voor

Lees meer
Op bezoek bij Mama Taxi

Op bezoek bij Mama Taxi

Onze Razende Reporters zijn weer op pad geweest! Dit keer gingen ze langs bij onze samenwerkingspartner Mama Taxi. Zij leiden vrouwen op tot chauffeuses van

Lees meer
back to top icon

Over Esther

Vanaf 1981 is Rotterdam mijn stad. Maar sinds ik bestuurslid ben bij Tesselschade Rotterdam voelt het alsof ik écht meedraai in het Rotterdamse. Dat ik meebouw aan een prachtig netwerk.

Wij ontmoeten dappere, sterke vrouwen die, ondanks lastige omstandigheden, toch studeren en werken aan hun zelfstandigheid.

Een gesprek met een studente is voor mij de ziel van Tesselschade. Ondersteuning bij haar studie, maar ook ondersteuning als mens met een eigen verhaal en motivatie om door te gaan. Soms lopen we langer mee en kunnen we ook meegenieten als de eindstreep wordt behaald.

Voor al onze studentes: we zijn trots op jullie!

Over Machteld

Ik ben Machteld Schagen en sinds 2015 bestuurslid van Tesselschade Studiefonds Rotterdam. In mijn dagelijks leven werk ik voor de gemeente Rotterdam, binnen het Tesselschade Rotterdam bestuur ben ik de secretaris. Zo onderhoud ik contact met alle Rotterdamse leden en het landelijk bestuur en zorg ik bijvoorbeeld voor de communicatie.

Kansen geven aan studentes/vrouwen via het Tesselschade Studiefonds vind ik prachtig werk om te doen. Een opleiding is zo’n belangrijke sleutel op weg naar economische zelfstandigheid. Luisteren, meedenken en steun geven kan net iemand door zijn studie heen helpen.

Vul je gegevens in en word lid van Tesselschade Rotterdam

Vul je gegevens in om te doneren aan Tesselschade Rotterdam

Bedrag

Over Petra

“Een 6 voor een meisje is toch meer dan voldoende” was jaren geleden een gevleugelde uitdrukking van mijn wiskunde B docent. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is het succesvol volgen en afronden van een opleiding ook voor vrouwen belangrijk.

Sinds 2014 heb ik als bestuurslid veel vrouwen hun diploma zien halen. Door veel inzet en doorzettingsvermogen van henzelf en met een beetje hulp van ons studiefonds. Elke vrouw heeft haar eigen verhaal, maar alle behaalde diploma’s zijn even mooi!

Petra van Leer

Over Simone

Ik ben Simone Everaars, 54 jaar en ook 54 jaar wonend in Rotterdam.

De afgelopen 25 jaar heb ik werkzoekenden ondersteund naar een betaalde werkplek. Financiële zelfredzaamheid door werk is dé sleutel naar een onafhankelijk en zinvol bestaan. Dit is mijn overtuiging en persoonlijke ervaring. Een diploma hoort daarbij.

Daarom vind ik het fantastisch om aanmeldingen voor het Tesselschade Studiefonds te behandelen en te kijken of vrouwen financieel gesteund mogen worden. Om zodoende een diploma op zak te krijgen of hun opleiding af te ronden.

Over Karin

Je maakt mij niet blijer als een studente verteld dat zij haar studiejaar goed heeft afgerond. Of mij uitnodigt voor haar diploma-uitreiking. En uiteindelijk laat weten dat ze haar droombaan heeft gevonden. Want ons streven is om studentes voor een langere tijd te ondersteunen.

Vaak horen we van studentes dat het fijn is om te merken dat er mensen zijn die in hun geloven. Dit motiveert ze om door te gaan, omdat ze een goed voorbeeld willen zijn voor hun kinderen. Of met hun welverdiende diploma op zoek gaan naar die droombaan.

Sinds 2014 draag ik graag mijn steentje hieraan bij. Want wie goed doet, goed ontmoet.