In het aanvraagformulier vragen we naar je persoonlijke gegevens. Willen we meer weten over jouw opleiding en financiële situatie.  

In je zelfgeschreven motivatiebrief vertel je welke opleiding je volgt of wilt gaan volgen. Vertel kort en duidelijk waarom je deze opleiding wilt doen en waarom je er financiële hulp bij nodig hebt.

Upload in het aanvraagformulier jouw CV een recente pasfoto.

Upload in het aanvraagformulier een aanbevelingsbrief van een studentendecaan, studiebegeleider of medewerker van een maatschappelijke instelling.

Download hier het begrotingsformulier in Excel en vul het in met jouw gegevens. Hierna upload je het bestand in het aanvraagformulier.

Upload in het aanvraagformulier een bericht van de DUO/IB-groep waaruit blijkt dat jij wel of geen recht hebt op studiefinanciering.

Als je geen Nederlandse nationaliteit hebt vragen we je om een bewijsstuk van jouw verblijfsvergunning te uploaden.

Upload in het aanvraagformulier een bewijsstuk jouw (studie)schulden.

Upload in het aanvraagformulier een overzicht van jouw recente studieresultaten als je al bent begonnen met de studie.

Upload in het aanvraagformulier een bewijsstuk van de inschrijving bij de onderwijsinstelling als je al bent begonnen met de studie.

Heb je andere studiefondsen aangeschreven? Upload in het aanvraagformulier bewijsstukken hiervan met de eventuele uitslag.
Tesselschade Rotterdam
Tesselschade Rotterdam
Tesselschade Rotterdam
Tesselschade Rotterdam
back to top icon

Over Esther

Vanaf 1981 is Rotterdam mijn stad. Maar sinds ik bestuurslid ben bij Tesselschade Rotterdam voelt het alsof ik écht meedraai in het Rotterdamse. Dat ik meebouw aan een prachtig netwerk.

Wij ontmoeten dappere, sterke vrouwen die, ondanks lastige omstandigheden, toch studeren en werken aan hun zelfstandigheid.

Een gesprek met een studente is voor mij de ziel van Tesselschade. Ondersteuning bij haar studie, maar ook ondersteuning als mens met een eigen verhaal en motivatie om door te gaan. Soms lopen we langer mee en kunnen we ook meegenieten als de eindstreep wordt behaald.

Voor al onze studentes: we zijn trots op jullie!

Over Machteld

Ik ben Machteld Schagen en sinds 2015 bestuurslid van Tesselschade Studiefonds Rotterdam. In mijn dagelijks leven werk ik voor de gemeente Rotterdam, binnen het Tesselschade Rotterdam bestuur ben ik de secretaris. Zo onderhoud ik contact met alle Rotterdamse leden en het landelijk bestuur en zorg ik bijvoorbeeld voor de communicatie.

Kansen geven aan studentes/vrouwen via het Tesselschade Studiefonds vind ik prachtig werk om te doen. Een opleiding is zo’n belangrijke sleutel op weg naar economische zelfstandigheid. Luisteren, meedenken en steun geven kan net iemand door zijn studie heen helpen.

Vul je gegevens in en word lid van Tesselschade Rotterdam

Vul je gegevens in om te doneren aan Tesselschade Rotterdam

Bedrag

Over Petra

“Een 6 voor een meisje is toch meer dan voldoende” was jaren geleden een gevleugelde uitdrukking van mijn wiskunde B docent. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is het succesvol volgen en afronden van een opleiding ook voor vrouwen belangrijk.

Sinds 2014 heb ik als bestuurslid veel vrouwen hun diploma zien halen. Door veel inzet en doorzettingsvermogen van henzelf en met een beetje hulp van ons studiefonds. Elke vrouw heeft haar eigen verhaal, maar alle behaalde diploma’s zijn even mooi!

Petra van Leer

Over Simone

Ik ben Simone Everaars, 54 jaar en ook 54 jaar wonend in Rotterdam.

De afgelopen 25 jaar heb ik werkzoekenden ondersteund naar een betaalde werkplek. Financiële zelfredzaamheid door werk is dé sleutel naar een onafhankelijk en zinvol bestaan. Dit is mijn overtuiging en persoonlijke ervaring. Een diploma hoort daarbij.

Daarom vind ik het fantastisch om aanmeldingen voor het Tesselschade Studiefonds te behandelen en te kijken of vrouwen financieel gesteund mogen worden. Om zodoende een diploma op zak te krijgen of hun opleiding af te ronden.

Over Karin

Je maakt mij niet blijer als een studente verteld dat zij haar studiejaar goed heeft afgerond. Of mij uitnodigt voor haar diploma-uitreiking. En uiteindelijk laat weten dat ze haar droombaan heeft gevonden. Want ons streven is om studentes voor een langere tijd te ondersteunen.

Vaak horen we van studentes dat het fijn is om te merken dat er mensen zijn die in hun geloven. Dit motiveert ze om door te gaan, omdat ze een goed voorbeeld willen zijn voor hun kinderen. Of met hun welverdiende diploma op zoek gaan naar die droombaan.

Sinds 2014 draag ik graag mijn steentje hieraan bij. Want wie goed doet, goed ontmoet.