De opleiding waarvoor je de aanvraag voor het Tesselschade Studiefonds indient moet de kans op betaald werk aantoonbaar vergroten.

Jouw aanvraag voor ondersteuning van het Tesselschade Studiefonds moet betrekking hebben op het lopende of komende studiejaar. Het is niet mogelijk om achteraf financiële ondersteuning aan te vragen.

Je bent niet in staat om de opleidingskosten zelf te betalen. Je moet ook aantonen dat de opleidingskosten niet vergoed worden uit overheidsregelingen.

Je kunt jaarlijks een maximaal bedrag van het Tesselschade Studiefonds verstrekt krijgen. Het maximale bedrag staat gelijk aan het vastgestelde collegegeld van dat studiejaar.

Als jouw aanvraag onvolledig is ingevuld nemen wij deze niet in behandeling. Vul alle velden in en controleer goed of je alle bestanden hebt geüpload.

Het is ook van belang om de gevraagde gegevens en documenten naar waarheid in te vullen. 

Voor opleidingen die niet door het Rijk erkend zijn geeft het Tesselschade Studiefonds geen toelage. Ook niet als ze gecertificeerd zijn.

Het Tesselschade Studiefonds verstrekt geen financiële bijdrage voor stages.

Het Tesselschade Studiefonds verstrekt geen financiële bijdrage voor een studie, onderzoek of congresbezoek in het buitenland. Ook niet als je hier extra ECTS-punten voor ontvangt.

Het Tesselschade Studiefonds verstrekt geen financiële bijdrage aan promotieonderzoek.

Het Tesselschade Studiefonds verstrekt geen financiële bijdrage voor drukkosten van een proefschrift.

Het Tesselschade Studiefonds verstrekt geen financiële bijdrage voor postmasters en postdoctorale studies.

Het Tesselschade Studiefonds verstrekt geen financiële bijdrage voor tweede of derde studies.

Het Tesselschade Studiefonds verstrekt geen financiële bijdrage aan buitenlandse studentes die uitsluitend om studieredenen naar Nederland komen.

* Met uitzondering van Surinaamse en Antilliaanse studentes.

Het Tesselschade Studiefonds verstrekt geen financiële bijdrage aan studentes met een hoge schuld.

* Met uitzondering van een DUO-studieschuld.

Tesselschade Rotterdam
Tesselschade Rotterdam
Tesselschade Rotterdam
Tesselschade Rotterdam
back to top icon

Over Esther

Vanaf 1981 is Rotterdam mijn stad. Maar sinds ik bestuurslid ben bij Tesselschade Rotterdam voelt het alsof ik écht meedraai in het Rotterdamse. Dat ik meebouw aan een prachtig netwerk.

Wij ontmoeten dappere, sterke vrouwen die, ondanks lastige omstandigheden, toch studeren en werken aan hun zelfstandigheid.

Een gesprek met een studente is voor mij de ziel van Tesselschade. Ondersteuning bij haar studie, maar ook ondersteuning als mens met een eigen verhaal en motivatie om door te gaan. Soms lopen we langer mee en kunnen we ook meegenieten als de eindstreep wordt behaald.

Voor al onze studentes: we zijn trots op jullie!

Over Machteld

Ik ben Machteld Schagen en sinds 2015 bestuurslid van Tesselschade Studiefonds Rotterdam. In mijn dagelijks leven werk ik voor de gemeente Rotterdam, binnen het Tesselschade Rotterdam bestuur ben ik de secretaris. Zo onderhoud ik contact met alle Rotterdamse leden en het landelijk bestuur en zorg ik bijvoorbeeld voor de communicatie.

Kansen geven aan studentes/vrouwen via het Tesselschade Studiefonds vind ik prachtig werk om te doen. Een opleiding is zo’n belangrijke sleutel op weg naar economische zelfstandigheid. Luisteren, meedenken en steun geven kan net iemand door zijn studie heen helpen.

Vul je gegevens in en word lid van Tesselschade Rotterdam

Vul je gegevens in om te doneren aan Tesselschade Rotterdam

Bedrag

Over Petra

“Een 6 voor een meisje is toch meer dan voldoende” was jaren geleden een gevleugelde uitdrukking van mijn wiskunde B docent. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is het succesvol volgen en afronden van een opleiding ook voor vrouwen belangrijk.

Sinds 2014 heb ik als bestuurslid veel vrouwen hun diploma zien halen. Door veel inzet en doorzettingsvermogen van henzelf en met een beetje hulp van ons studiefonds. Elke vrouw heeft haar eigen verhaal, maar alle behaalde diploma’s zijn even mooi!

Petra van Leer

Over Simone

Ik ben Simone Everaars, 54 jaar en ook 54 jaar wonend in Rotterdam.

De afgelopen 25 jaar heb ik werkzoekenden ondersteund naar een betaalde werkplek. Financiële zelfredzaamheid door werk is dé sleutel naar een onafhankelijk en zinvol bestaan. Dit is mijn overtuiging en persoonlijke ervaring. Een diploma hoort daarbij.

Daarom vind ik het fantastisch om aanmeldingen voor het Tesselschade Studiefonds te behandelen en te kijken of vrouwen financieel gesteund mogen worden. Om zodoende een diploma op zak te krijgen of hun opleiding af te ronden.

Over Karin

Je maakt mij niet blijer als een studente verteld dat zij haar studiejaar goed heeft afgerond. Of mij uitnodigt voor haar diploma-uitreiking. En uiteindelijk laat weten dat ze haar droombaan heeft gevonden. Want ons streven is om studentes voor een langere tijd te ondersteunen.

Vaak horen we van studentes dat het fijn is om te merken dat er mensen zijn die in hun geloven. Dit motiveert ze om door te gaan, omdat ze een goed voorbeeld willen zijn voor hun kinderen. Of met hun welverdiende diploma op zoek gaan naar die droombaan.

Sinds 2014 draag ik graag mijn steentje hieraan bij. Want wie goed doet, goed ontmoet.