Ervaringsverhaal Selma

Ervaringsverhaal van Selma

Het is een zonnige woensdagmiddag en ik zit op mijn laptop te werken in een café. Als ik aangeef dat dit een van mijn hobby’s is, is het wellicht een beetje apart. Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik op een vrije dag ”werk”. Een aantal jaar terug zou ik een vergelijkbare reactie hebben gegeven. Destijds deed ik echter niet de dingen die ik echt leuk vond, kwam ik later achter. Ik denk dat het belangrijk is om jezelf af te vragen wat je onder ”werk” verstaat en wat je in het leven wil. Daarom heb ik de afgelopen jaren veel stilgestaan bij de keuzes die ik heb gemaakt en in de toekomst wil maken.

Waar ik voor ben gegaan

Ik ben nu 29 jaar; ik heb voor mezelf gekozen. Dit houdt voor mij in dat ik mezelf de ruimte heb gegeven om fouten te kunnen maken. Deze ruimte zou de 20-jarige Selma haarzelf niet hebben gegeven. De mooie kant van het leven is, dat zoveel mogelijk is, ook positieve verandering. Ik zie die positieve verandering in mezelf terug. Ik sta dan ook een paar keer per dag, op zo een zonnige woensdagmiddag bijvoorbeeld, stil bij de mooie kanten van het leven.

Een van die mooie dingen is dat ik binnenkort bij de Raad van State start als projectsecretaris. Hiernaast werk ik voor mezelf als reisgids en fotograaf. Zoals je al leest ”werk” ik veel. Ik werk tenslotte aan de leuke doelen die ik voor mezelf heb gekozen.

De weg ernaar toe

Een leuke quote van Rumi die mij op weg hielp en nog steeds helpt om door te gaan bij tegenslagen: ”As you start to walk on the way, the way appears.” Zo kwam ooit het Tesselschade Studiefonds op mijn weg, toen ik financieel hulp het hardst nodig had. Tijdens mijn hbo-rechten studie ging het financieel een tijdje niet goed. Ik kan me nog herinneren dat een stap zetten om financieel hulp vragen heel moeilijk was, maar uiteindelijk heeft het mij veel geholpen. Als je het lastig vindt om een aanvraag te doen om wat voor reden dan ook: weet dat hulp vragen wanneer je dat nodig hebt bij het leven hoort. Daarom ben ik heel blij dat er fondsen en stichtingen als Tesselschade bestaan. Via deze weg wil ik Tesselschade nogmaals bedanken voor het harde werk en inzet!

Wat ik graag zou willen meegeven

Sta stil bij de keuzes die je maakt. Zijn het wel echt jouw keuzes of keuzes die gemaakt moeten worden omdat dat eenmaal zo ”hoort”. Sta stil bij de opvattingen die je over het leven hebt. En wat de impact hiervan is op jouw keuzes en uiteindelijk op de mogelijkheden die op je pad komen. Pas dan -daar geloof ik zelf in- kan je een goede stap richten je doelen zetten.

Meer nieuws

Terugblik AV 2024

Terugblik AV 2024

Op een zonnige zaterdagmorgen verwelkomden wij de leden van Tesselschade landelijk. De Buurvrouw in Rotterdam Schiebroek was de plek voor de jaarlijkse Algemene Vergadering. Voor

Lees meer
Op bezoek bij Mama Taxi

Op bezoek bij Mama Taxi

Onze Razende Reporters zijn weer op pad geweest! Dit keer gingen ze langs bij onze samenwerkingspartner Mama Taxi. Zij leiden vrouwen op tot chauffeuses van

Lees meer
back to top icon

Over Esther

Vanaf 1981 is Rotterdam mijn stad. Maar sinds ik bestuurslid ben bij Tesselschade Rotterdam voelt het alsof ik écht meedraai in het Rotterdamse. Dat ik meebouw aan een prachtig netwerk.

Wij ontmoeten dappere, sterke vrouwen die, ondanks lastige omstandigheden, toch studeren en werken aan hun zelfstandigheid.

Een gesprek met een studente is voor mij de ziel van Tesselschade. Ondersteuning bij haar studie, maar ook ondersteuning als mens met een eigen verhaal en motivatie om door te gaan. Soms lopen we langer mee en kunnen we ook meegenieten als de eindstreep wordt behaald.

Voor al onze studentes: we zijn trots op jullie!

Over Machteld

Ik ben Machteld Schagen en sinds 2015 bestuurslid van Tesselschade Studiefonds Rotterdam. In mijn dagelijks leven werk ik voor de gemeente Rotterdam, binnen het Tesselschade Rotterdam bestuur ben ik de secretaris. Zo onderhoud ik contact met alle Rotterdamse leden en het landelijk bestuur en zorg ik bijvoorbeeld voor de communicatie.

Kansen geven aan studentes/vrouwen via het Tesselschade Studiefonds vind ik prachtig werk om te doen. Een opleiding is zo’n belangrijke sleutel op weg naar economische zelfstandigheid. Luisteren, meedenken en steun geven kan net iemand door zijn studie heen helpen.

Vul je gegevens in en word lid van Tesselschade Rotterdam

Vul je gegevens in om te doneren aan Tesselschade Rotterdam

Bedrag

Over Petra

“Een 6 voor een meisje is toch meer dan voldoende” was jaren geleden een gevleugelde uitdrukking van mijn wiskunde B docent. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is het succesvol volgen en afronden van een opleiding ook voor vrouwen belangrijk.

Sinds 2014 heb ik als bestuurslid veel vrouwen hun diploma zien halen. Door veel inzet en doorzettingsvermogen van henzelf en met een beetje hulp van ons studiefonds. Elke vrouw heeft haar eigen verhaal, maar alle behaalde diploma’s zijn even mooi!

Petra van Leer

Over Simone

Ik ben Simone Everaars, 54 jaar en ook 54 jaar wonend in Rotterdam.

De afgelopen 25 jaar heb ik werkzoekenden ondersteund naar een betaalde werkplek. Financiële zelfredzaamheid door werk is dé sleutel naar een onafhankelijk en zinvol bestaan. Dit is mijn overtuiging en persoonlijke ervaring. Een diploma hoort daarbij.

Daarom vind ik het fantastisch om aanmeldingen voor het Tesselschade Studiefonds te behandelen en te kijken of vrouwen financieel gesteund mogen worden. Om zodoende een diploma op zak te krijgen of hun opleiding af te ronden.

Over Karin

Je maakt mij niet blijer als een studente verteld dat zij haar studiejaar goed heeft afgerond. Of mij uitnodigt voor haar diploma-uitreiking. En uiteindelijk laat weten dat ze haar droombaan heeft gevonden. Want ons streven is om studentes voor een langere tijd te ondersteunen.

Vaak horen we van studentes dat het fijn is om te merken dat er mensen zijn die in hun geloven. Dit motiveert ze om door te gaan, omdat ze een goed voorbeeld willen zijn voor hun kinderen. Of met hun welverdiende diploma op zoek gaan naar die droombaan.

Sinds 2014 draag ik graag mijn steentje hieraan bij. Want wie goed doet, goed ontmoet.