Stichting Mano samenwerking Tesselschade Rotterdam

Onze samenwerking met Stichting Mano

Tesselschade Rotterdam werkt met meerdere stichtingen en organisaties samen. Een hiervan is Stichting Mano. De stichting zet zich in voor een inclusieve samenleving. Met hun programma’s en projecten richten zij zich op de minder kansrijke inwoners en gezinnen van Rotterdam. Stichting Mano verbetert de positie van veel Rotterdammers in de maatschappij.

Programma voor vrouwen

Specifiek voor vrouwen heeft Stichting Mano het programma SamenEmanciperen opgezet. Ze organiseren diverse workshops, thematische bijeenkomsten en taalvaardigheidslessen. Met als doel om de participatie en empowerment van vrouwelijke deelnemers binnen Stichting Mano te verbeteren. Ze creëren een veilige setting waar ze vrouwen informeren, inspireren en activeren.

Tesselschade Rotterdam en Stichting Mano

Tesselschade Rotterdam en Stichting Mano werken samen. Voor een aantal studentes die in aanmerking komen voor het Tesselschade Studiefonds financieren wij jaarlijks de opleiding tot kapster of schoonheidsspecialiste.

Aan het werk in de beautybranche
Stichting Mano biedt samen met Stichting Stimulance diverse beautyopleidingen en cursussen aan. Er is een kappersopleiding en cursussen op het gebied van wimpers, wenkbrauwen, nagels en visagie. Gedurende 6 tot 8 maanden leiden ze gepassioneerde deelneemsters op tot echte professionals.

Financieel onafhankelijk
Als de vrouwen de opleiding of cursus hebben afgerond kunnen ze werken in een salon, zich verder specialiseren bij een leerwerkplek of aan de slag als zzp’er. Geweldig! Want zo worden deze vrouwen economisch zelfstandig. En nemen ze deel mee in de samenleving. Precies waar Stichting Mano én Tesselschade zich zo hard voor inzetten.

Meer informatie

Naast het aanbieden van beautyopleidingen doet Stichting Mano veel meer. Zo dragen ze onder andere bij aan taalontwikkeling, praktische vaardigheden, talentontwikkeling en de toeleiding naar opleiding en werk van Rotterdammers. Bekijk de website van Stichting Mano voor meer informatie.

Meer nieuws

Op bezoek bij Mama Taxi

Op bezoek bij Mama Taxi

Onze Razende Reporters zijn weer op pad geweest! Dit keer gingen ze langs bij onze samenwerkingspartner Mama Taxi. Zij leiden vrouwen op tot chauffeuses van

Lees meer
back to top icon

Over Esther

Vanaf 1981 is Rotterdam mijn stad. Maar sinds ik bestuurslid ben bij Tesselschade Rotterdam voelt het alsof ik écht meedraai in het Rotterdamse. Dat ik meebouw aan een prachtig netwerk.

Wij ontmoeten dappere, sterke vrouwen die, ondanks lastige omstandigheden, toch studeren en werken aan hun zelfstandigheid.

Een gesprek met een studente is voor mij de ziel van Tesselschade. Ondersteuning bij haar studie, maar ook ondersteuning als mens met een eigen verhaal en motivatie om door te gaan. Soms lopen we langer mee en kunnen we ook meegenieten als de eindstreep wordt behaald.

Voor al onze studentes: we zijn trots op jullie!

Over Machteld

Ik ben Machteld Schagen en sinds 2015 bestuurslid van Tesselschade Studiefonds Rotterdam. In mijn dagelijks leven werk ik voor de gemeente Rotterdam, binnen het Tesselschade Rotterdam bestuur ben ik de secretaris. Zo onderhoud ik contact met alle Rotterdamse leden en het landelijk bestuur en zorg ik bijvoorbeeld voor de communicatie.

Kansen geven aan studentes/vrouwen via het Tesselschade Studiefonds vind ik prachtig werk om te doen. Een opleiding is zo’n belangrijke sleutel op weg naar economische zelfstandigheid. Luisteren, meedenken en steun geven kan net iemand door zijn studie heen helpen.

Vul je gegevens in en word lid van Tesselschade Rotterdam

Vul je gegevens in om te doneren aan Tesselschade Rotterdam

Bedrag

Over Petra

“Een 6 voor een meisje is toch meer dan voldoende” was jaren geleden een gevleugelde uitdrukking van mijn wiskunde B docent. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is het succesvol volgen en afronden van een opleiding ook voor vrouwen belangrijk.

Sinds 2014 heb ik als bestuurslid veel vrouwen hun diploma zien halen. Door veel inzet en doorzettingsvermogen van henzelf en met een beetje hulp van ons studiefonds. Elke vrouw heeft haar eigen verhaal, maar alle behaalde diploma’s zijn even mooi!

Petra van Leer

Over Simone

Ik ben Simone Everaars, 54 jaar en ook 54 jaar wonend in Rotterdam.

De afgelopen 25 jaar heb ik werkzoekenden ondersteund naar een betaalde werkplek. Financiële zelfredzaamheid door werk is dé sleutel naar een onafhankelijk en zinvol bestaan. Dit is mijn overtuiging en persoonlijke ervaring. Een diploma hoort daarbij.

Daarom vind ik het fantastisch om aanmeldingen voor het Tesselschade Studiefonds te behandelen en te kijken of vrouwen financieel gesteund mogen worden. Om zodoende een diploma op zak te krijgen of hun opleiding af te ronden.

Over Karin

Je maakt mij niet blijer als een studente verteld dat zij haar studiejaar goed heeft afgerond. Of mij uitnodigt voor haar diploma-uitreiking. En uiteindelijk laat weten dat ze haar droombaan heeft gevonden. Want ons streven is om studentes voor een langere tijd te ondersteunen.

Vaak horen we van studentes dat het fijn is om te merken dat er mensen zijn die in hun geloven. Dit motiveert ze om door te gaan, omdat ze een goed voorbeeld willen zijn voor hun kinderen. Of met hun welverdiende diploma op zoek gaan naar die droombaan.

Sinds 2014 draag ik graag mijn steentje hieraan bij. Want wie goed doet, goed ontmoet.